Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Geslachtswijziging geboorteakte

U kunt de gemeente vragen om uw geslacht aan te passen op uw geboorteakte. Hiervoor moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

Tijdens de afspraak kunt u zelf aangeven welke voornaam of voornamen u wilt hebben na uw geslachtswijziging.

Aanvraag

De wijziging van uw geslacht op uw geboorteakte moet u persoonlijk aanvragen bij de geboortegemeente. Als dit Maashorst is, kunt u voor het maken van een afspraak bellen met de specialist burgerzaken via 0413 - 28 19 11.

Prijs

De wijziging van uw geslacht op uw geboorteakte is gratis. U moet wel rekening houden met kosten voor een nieuw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs. Houd er ook rekening mee dat u officiële documenten waar uw voornamen op staan (o.a. diploma en bankpas) moet vervangen. Als u in een andere gemeente woont sturen wij de gewijzigde geboorteakte door naar uw woongemeente ter wijziging in de basisregistratie personen (BRP).

Meenemen

Wijziging in gegevens familie en/of partner

Uw geslachtswijziging wordt automatisch verwerkt in de gegevens van de basisregistratie personen (BRP) van uw familieleden en/of partner. Op verzoek kan deze wijziging ongedaan gemaakt worden.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?