Kom kennismaken met de burgemeester en wethouders

Geplaatst op woensdag 1 juni 2022

Onze nieuwe burgemeester en wethouders maken graag nader kennis met de zes kernen van onze nieuwe gemeente. Dat doen ze door locaties en organisaties te bezoeken én door een aantal kennismakingsavonden. U bent van harte welkom om deel te nemen aan zo'n avond. U kunt de collegeleden immers als beste een beeld geven van wat er speelt en wat belangrijk is voor uw kern/dorp in het algemeen en uw vereniging/organisatie/buurt in het bijzonder. Bovendien is het een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de nieuwe bestuurders.

Geplande kennismakingsavonden:

Schaijk 07 juni 2022 19.30-21.30 de Phoenix, Schaijk
Uden 14 juni 2022 19.30-21.30 Marketplace, Uden

In Reek, Uden (buitengebied), Zeeland, Volkel en Odiliapeel vonden al avonden plaats op 29 maart, 12 april, 11 mei, 16 mei en 24 mei.

Tijdens de bijeenkomst gaan we na een korte introductie met elkaar in gesprek aan thematafels, bijvoorbeeld over:

• Wonen (Franko van Lankvelt)
  • Ondernemen (Gijs van Heeswijk)
  • Groen/recreatie/duurzaamheid (Jeroen van den Heuvel)
  • Zorg en welzijn (Ramona Sour)
  • Sport/cultuur/verkeer (Harold van den Broek)
  • Veiligheid/opvang vluchtelingen (Paul Rüpp)

Of andere zaken die u belangrijk vindt.

Waarom interessant?

• U kunt kennismaken met de nieuwe bestuurders van de nieuwe gemeente Maashorst.
  • U krijgt zicht op de ambities van het College (zoals vastgelegd in het bestuursakkoord 2022-2026).
  • U kunt het College attenderen op ontwikkelingen die u belangrijk vindt.

Aanmelden

Stuur uw naam, de naam van uw vereniging/initiatief (als dat van toepassing is) én de datum van de kennismakingsavond naar: aanmelden@gemeentemaashorst.nl. U ontvangt dan van ons een bevestiging van uw deelname via e-mail.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?