Subsidies voor culturele vrijwilligersorganisaties

Amateurorganisaties spelen een belangrijke rol binnen het lokale culturele veld. Culturele verenigingen en stichtingen, zoals muziekverenigingen en koren, bieden onze inwoners de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier cultuur te beleven op meerdere terreinen: met hun lessen zorgen ze voor cultuureducatie -en participatie en met optredens zorgen ze voor vermaak. Daarnaast vervullen ze een belangrijke rol in het gevoel van eigenheid en identiteit van de kern of wijk waarin ze actief zijn.

Muziekkorpsen

Voor muziekkorpsen, zowel harmonies als fanfares, die actief zijn in de gemeente Maashorst is er de volgende subsidieregeling: Subsidieregeling muziekkorpsen gemeente Maashorst 2024 | Lokale wet- en regelgeving (overheid.nl) (Deze link gaat naar een andere website)

Overige culturele amateur vrijwilligersorganisaties

Voor de overige culturele vrijwilligersorganisaties, zowel verenigingen als stichtingen, die actief zijn in de gemeente Maashorst is er de volgende subsidieregeling: Subsidieregeling overige culturele vrijwilligersorganisaties gemeente Maashorst 2024 | Lokale wet- en regelgeving (overheid.nl) (Deze link gaat naar een andere website)

Aanvragen jaarlijkse subsidie

Aanvragen om jaarlijkse subsidie moeten normaal gesproken voor 1 september worden ingediend. Dit jaar is dat anders. Je kunt de aanvraag voor 1 november 2023 indienen. Dit kun je doen met het formulier dat je hieronder kunt downloaden.

Aanvragen om jaarlijkse subsidie moeten voor 1 september van het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar worden ingediend. Dit kun je doen met het formulier dat je hieronder kunt downloaden.

We zijn bezig om het indienen van aanvragen met eHerkenning voor bedrijven/organisaties mogelijk te maken. Zo gauw dat kan, lees je dat hier. In deze uitleg kun je lezen hoe je een account voor eHerkenning kunt aanvragen.

Aanvraagformulieren 2024

Vaststelling subsidie


Een aanvraag voor de vaststelling van een subsidie doe je schriftelijk. Hiervoor kun je het volgende formulier gebruiken: vaststelling-jaarlijkse-subsidie.pdf

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de subsidiemedewerkers via vragenoversubsidies@gemeentemaashorst.nl (niet voor het indienen van aanvragen).

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?