Bijzondere bijstand

Heb je een laag inkomen en kom je voor bijzondere kosten te staan? Dan kun je misschien gebruik maken van bijzondere bijstand. Het moet dan wel noodzakelijk zijn dat je die kosten maakt.

Voorbeelden van bijzondere kosten zijn:

Voor uitgaven die iedereen doet (zoals eten, kleding, huur en de aanschaf van een koelkast of wasmachine) kun je geen bijzondere bijstand aanvragen. Bijzondere bijstand is er alleen voor personen met een laag inkomen (onder de 120% van het sociaal minimum) en weinig eigen vermogen.

Voorwaarden bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand kun je krijgen voor niet-alledaagse kosten. Dit zijn kosten die:

Je kunt bijzondere bijstand aanvragen binnen 3 maanden nadat de kosten zijn gemaakt. Kosten van langer dan 3 maanden geleden, komen niet in aanmerking. Kosten die al betaald zijn, komen niet meer in aanmerking voor bijzondere bijstand.

Het hangt dus van jouw persoonlijke situatie af of je in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. Daarom is het mogelijk dat jij voor bepaalde kosten wel bijzondere bijstand krijgt en iemand anders niet.

Aanvragen bijzondere bijstand

Er zijn twee manieren om een aanvraag in te dienen.

Stuur jouw ondertekende aanvraag en eventuele bijlagen naar de gemeente Maashorst, t.a.v de afdeling Sociaal Domein, Postbus 83, 5400 AB Uden. Of doe ze in de brievenbus van het gemeentehuis.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?