Toeristenbelasting

Overnacht je in een hotelkamer, B&B, vakantiehuisje of op een camping? Dan moet je toeristenbelasting betalen.

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) verzorgt de aanslagoplegging van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen voor de gemeente Maashorst. Heb je vragen? Neem dan contact op met BSOB (Deze link gaat naar een andere website) of bel naar: 088 – 551 00 00.

Wat zijn de kosten (in 2024)?

Goed om te weten

Vrijstelling

In de verordening toeristenbelasting is een vrijstelling opgenomen voor georganiseerde jeugdverenigingen. Dit zijn jeugdorganisaties met een levensbeschouwelijke of ideologische achtergrond die jeugd laat kennismaken met cultuur, natuur, sport en spel. Scholen krijgen deze vrijstelling ook.

Controle toeristenbelasting belastingjaar 2024

Ook dit jaar vinden er weer op willekeurige basis controles plaats. Je kunt binnenkort een uitnodiging voor een controle en voorlichtingsbezoek ontvangen. In opdracht van de gemeente controleert Adviesgroep Nederlandse Gemeenten (ANG) of jouw aangifte toeristenbelasting over het belastingjaar 2023 juist en volledig is. Heb je een brief ontvangen over een bezoek en heb je hierover vragen? Neem dan contact op met ANG via telefoonnummer: 085 - 070 1484 of via toeristenbelasting@ang.nl.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met de aanslag toeristenbelasting? Dan kun je bij de BSOB via DigiD bezwaar maken (Deze link gaat naar een andere website). Bij invordering van toeristenbelasting wordt geen kwijtschelding verleend.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?