Melding criminaliteit

Ziet u iets wat niet deugt of wat lijkt op crimineel gedrag?

Meld ondermijnende criminaliteit (DigiD)

Ondermijnende criminaliteit

Veel vormen van criminaliteit zijn niet meteen zichtbaar. Bijvoorbeeld omdat het achter gesloten deuren plaatsvindt of onder de dekmantel van een schijnbaar legale organisatie. We noemen deze vormen van criminaliteit 'ondermijnende criminaliteit', omdat ze bestaande maatschappelijke structuren ondermijnen, omdat ze onze normen en waarden aantasten en omdat ze (zonder dat we het meteen in de gaten hebben) onze veiligheid bedreigen. Veel illegale activiteiten zijn bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Zo raken onder- en bovenwereld vermengd. Hierdoor kunt u er bewust of onbewust mee in aanraking komen.

Voorbeelden van ondermijning zijn:

Ziet u iets wat lijkt op dit soort crimineel gedrag? Een drugsdeal bijvoorbeeld tussen twee auto's op een parkeerplaats of een woning waar officieel niemand woont, maar waar toch vaak mensen in en uit lopen? Heeft u een sterk vermoeden van een hennepkwekerij? Bestelbusjes die op vreemde tijdstippen worden in- of uitgeladen? Een zaak waar nooit een klant komt, maar die toch succesvol lijkt te draaien? Aarzel niet, maar meld het ons.

Samen aanpakken

Door nauwe samenwerking in de regio pakken we deze vormen van ondermijnende criminaliteit aan. Dat doen we niet alleen samen met de politie en het Openbaar Ministerie, maar bijvoorbeeld ook met de Belastingdienst, woningcorporaties en onze buurgemeenten. Samen vormen we een front en boeken we resultaten. Ook u kunt ons daarbij helpen!

Daarom vragen we u het volgende:

We behandelen uw informatie strikt vertrouwelijk.

Zo houden we gemeente Maashorst samen veilig!

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?