Discriminatie

In onze gemeente is geen plaats voor racisme en discriminatie. Krijg je er toch mee te maken? Dan kun je dat melden bij bureau RADAR. Dat bureau behandelt voor ons klachten over discriminatie. In gemeente Maashorst is iedereen gelijkwaardig. Je moet je hier veilig kunnen voelen en je mag overal aan meedoen. We accepteren geen racisme en discriminatie op grond van huidskleur, godsdienst, handicap, leeftijd, gender, seksuele gerichtheid of welk ander persoonlijk kenmerk dan ook. Daarom werken we samen met het bureau RADAR (we noemen dat officieel een ‘anti-discriminatievoorziening’). RADAR bevordert gelijke behandeling en zet zich in voor een inclusieve samenleving die iedereen gelijke kansen biedt.

Wat is discriminatie?

Discriminatie (discrimineren) is het anders of oneerlijk behandelen van mensen om hun persoonlijke kenmerken. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van discriminatie als je:

Discriminatie melden

Ben je slachtoffer of getuige van discriminatie of word je beschuldigd van discriminerend gedrag? Dan kun je dit melden bij RADAR op de volgende manieren:

Middel Informatie
Online op www.radar.nl (Deze link gaat naar een andere website) vind je een meldformulier
Telefonisch 073 - 744 01 18
E-mail discriminatie@radar.nl
Via de DiscriminatieMelder app Je kunt deze app gratis downloaden in de App Store (Deze link gaat naar een andere website) of Google Play (Deze link gaat naar een andere website)
Schriftelijk Emmaplein 19d, 5211 VZ 's-Hertogenbosch
WhatsApp-bericht 06 - 219 688 89

Medewerkers van RADAR luisteren naar je verhaal. Ze geven informatie en advies. Ze helpen als je stappen wilt nemen. En ze kunnen ook bemiddelen en ondersteunen bij procedures. Ook als je twijfelt over discriminatie, kun je bij RADAR terecht.

Meer informatie vind je op www.radar.nl (Deze link gaat naar een andere website)

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?