Ongedierte (plaagdieren)

De aanwezigheid van ongedierte op eigendommen van de gemeente kun je melden aan de gemeente.

Ongedierte op eigen terrein

Overlast van dieren in jouw huis of tuin moet je zelf regelen. We kunnen jou wel advies geven. Op de website van Milieu Centraal lees je hoe je dier- en milieuvriendelijk (Deze link gaat naar een andere website) dieren die overlast bezorgen kunt aanpakken.

Eikenprocessierups

Van mei tot in augustus kan de eikenprocessierups voor overlast zorgen. Contact met de haren van de eikenprocessierups kan voor flinke irritaties zorgen. Bestrijd daarom de rups niet zelf, maar laat een bedrijf dit doen.

De GGD heeft een speciale website gemaakt over de processierups (Deze link gaat naar een andere website).

Last van steenmarter of vleermuis?

Steenmarters en vleermuizen zijn beschermde diersoorten. Heb je last van deze dieren, neem dan contact op met de gemeente. We gaan dan samen met jou en de specialist kijken hoe we de overlast aanpakken.

Vermoeden van ratten in het riool

Heb je het vermoeden dat er ratten in en uit het riool kruipen, neem dan contact op met de gemeente. De rioolbeheerder gaat dan met jou in overleg en zal het riool op de locatie onderzoeken. Vaak blijken er schades in het leidingwerk aanwezig te zijn. Zowel in de gebouwriolering op jouw terrein, als in het gemeentelijke deel van de riolering. Door een gezamenlijke aanpak worden alle schades verholpen en verdwijnt de overlast.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?