Ongedierte (plaagdieren)

De aanwezigheid van ongedierte op eigendommen van de gemeente kunt u melden aan de gemeente.

Ongedierte op eigen terrein

Overlast van dieren in uw huis of tuin moet u zelf regelen. We kunnen u wel advies geven. Op dier en natuur leest u hoe u dier- en milieuvriendelijk (Deze link gaat naar een andere website) dieren die overlast bezorgen kunt aanpakken.

Eikenprocessierups

Van mei tot in augustus kan de eikenprocessierups voor overlast zorgen. Contact met de haren van de eikenprocessierups kan voor flinke irritaties zorgen. Bestrijd daarom de rups niet zelf, maar laat een bedrijf dit doen.

De GGD heeft een speciale website gemaakt over de processierups (Deze link gaat naar een andere website).

Last van steenmarter of vleermuis?

Steenmarters en vleermuizen zijn beschermde diersoorten. Heeft u last van deze dieren, neem dan contact op met de gemeente. We gaan dan samen met u en de specialist kijken hoe we de overlast aanpakken.

Vermoeden van ratten in het riool

Heeft u het vermoeden dat er ratten in- en uit het riool kruipen, neem dan contact op met de gemeente. De rioolbeheerder gaat dan met u in overleg en zal het riool op de locatie onderzoeken. Vaak blijken er schades in het leidingwerk aanwezig te zijn. Zowel in de gebouwriolering op uw terrein, als in het gemeentelijke deel van de riolering. Door een gezamenlijke aanpak worden alle schades verholpen en verdwijnt de overlast.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?