Omgevingsvergunning

Bent u van plan om te gaan (ver)bouwen, een inrit aan te leggen, een boom te kappen of iets anders te veranderen in uw woonomgeving? Dan kan het zijn dat u daarvoor een omgevingsvergunning nodig heeft.

Omgevingsvergunning nodig?

Vergunningcheck omgevingsloket

Op www.omgevingsloket.nl kunt u met de online vergunningcheck een eerste toets doen. Aan de hand van een aantal vragen krijgt u zien of u een omgevingsvergunning moet aanvragen.

Aan de vergunningcheck van het omgevingsloket zijn geen kosten verbonden.

Frontoffice Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH)

Twijfelt u na de vergunningcheck alsnog of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan kunt u kosteloos advies vragen aan de Frontoffice VTH. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0413 - 28 19 11 of door een e-mail te sturen naar frontofficevth@gemeentemaashorst.nl.

Aan een advies van de Frontoffice VTH zijn geen kosten verbonden.

Vooroverleg/ principeverzoek

Wilt u duidelijkheid over de haalbaarheid van uw plan, dan kunt u een vooroverleg, oftewel een principeverzoek indienen. Uw verzoek wordt vervolgens getoetst en u krijgt meestal binnen 8 weken bericht over de haalbaarheid van uw plan. U kunt het verzoek indienen via een vooroverleg/principeverzoek op www.omgevingsloket.nl.

Levert u de volgende gegevens aan:

Omgevingsvergunning aanvragen

Blijkt uit de vergunningcheck, het advies van de frontoffice of de beoordeling van het principeverzoek dat u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan vraagt u deze aan via www.omgevingsloket.nl. De kosten voor een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van uw plan.

Kosten

Inzage omgevingsvergunning

Wilt u een aangevraagde of verleende (ontwerp of uitgebreide) omgevingsvergunning inzien? De gemeente publiceert alle aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen in het digitale Gemeenteblad op de website Overheid.nl. De bijhorende stukken kunt u op verzoek inzien door een mail sturen naar omgevingsloket@gemeentemaashorst.nl. Vermeld in uw e-mail het adres en het zaaknummer waarvan u de stukken wilt inzien.

Attenderingsservice omgevingsvergunningen

Wilt u op de hoogte blijven van de besluiten die in uw omgeving worden genomen? Meldt u dan aan voor de attenderingsservice van de Overheid. U krijgt dan automatisch een e-mail als er officiële publicaties zijn in uw eigen leefomgeving. U kunt zich hier aanmelden voor de e-mailservice.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?