Omgevingsvergunning

Ben je van plan om te gaan (ver)bouwen, een inrit aan te leggen, een boom te kappen of iets anders te veranderen in jouw woonomgeving? Dan kan het zijn dat je daarvoor een omgevingsvergunning nodig hebt.

Omgevingsvergunning nodig?

Vergunningcheck omgevingsloket

Op www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een andere website) kun je met de online vergunningcheck een eerste toets doen. Aan de hand van een aantal vragen krijg je te zien of je een omgevingsvergunning moet aanvragen. Aan de vergunningcheck van het omgevingsloket zijn geen kosten verbonden.

Frontoffice Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH)

Twijfel je na de vergunningcheck alsnog of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Dan kun je kosteloos advies vragen aan de Frontoffice VTH. Je kunt contact opnemen via telefoonnummer 0413 - 28 16 30 of door een e-mail te sturen naar frontofficevth@gemeentemaashorst.nl. Een advies van de Frontoffice VTH is gratis.

Vooroverleg/ principeverzoek

Wil je duidelijkheid over de haalbaarheid van jouw plan, dan kun je een vooroverleg, oftewel een principeverzoek indienen. Jouw verzoek wordt vervolgens getoetst en je krijgt meestal binnen 8 weken bericht over de haalbaarheid van jouw plan. Je kunt het verzoek indienen via een vooroverleg/principeverzoek op www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Lever hiervoor de volgende gegevens aan:

Omgevingsvergunning aanvragen

Blijkt uit de vergunningcheck, het advies van de frontoffice of de beoordeling van het principeverzoek dat je een omgevingsvergunning nodig hebt? Dan vraag je deze aan via www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een andere website). De kosten voor een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van jouw plan.

Kosten

Inzage omgevingsvergunning

Wilt u een aangevraagde of verleende (ontwerp of uitgebreide) omgevingsvergunning inzien? De gemeente publiceert alle aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen in het digitale Gemeenteblad op de website Overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website). De bijhorende stukken kunt u op verzoek inzien door een mail sturen naar omgevingsloket@gemeentemaashorst.nl. Vermeld in uw e-mail het adres en het zaaknummer waarvan u de stukken wilt inzien.

Attenderingsservice omgevingsvergunningen

Wilt u op de hoogte blijven van de besluiten die in uw omgeving worden genomen? Meldt u dan aan voor de attenderingsservice van de Overheid. U krijgt dan automatisch een e-mail als er officiële publicaties zijn in uw eigen leefomgeving. U kunt zich hier aanmelden voor de e-mailservice (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?