Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Omgevingsvergunning

Bent u van plan om te gaan (ver)bouwen, een inrit aan te leggen, een boom te kappen of iets anders te veranderen in uw woonomgeving? Dan kan het zijn dat u daarvoor een omgevingsvergunning nodig heeft.

Omgevingsvergunning nodig?

Vergunningcheck omgevingsloket

Op www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een andere website) kunt u met de online vergunningcheck een eerste toets doen. Aan de hand van een aantal vragen krijgt u zien of u een omgevingsvergunning moet aanvragen. Aan de vergunningcheck van het omgevingsloket zijn geen kosten verbonden.

Frontoffice Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH)

Twijfelt u na de vergunningcheck alsnog of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan kunt u kosteloos advies vragen aan de Frontoffice VTH. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0413 - 28 16 30 of door een e-mail te sturen naar frontofficevth@gemeentemaashorst.nl. Aan een advies van de Frontoffice VTH zijn geen kosten verbonden.

Vooroverleg/ principeverzoek

Wilt u duidelijkheid over de haalbaarheid van uw plan, dan kunt u een vooroverleg, oftewel een principeverzoek indienen. Uw verzoek wordt vervolgens getoetst en u krijgt meestal binnen 8 weken bericht over de haalbaarheid van uw plan. U kunt het verzoek indienen via een vooroverleg/principeverzoek op www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Levert u de volgende gegevens aan:

Omgevingsvergunning aanvragen

Blijkt uit de vergunningcheck, het advies van de frontoffice of de beoordeling van het principeverzoek dat u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan vraagt u deze aan via www.omgevingsloket.nl (Deze link gaat naar een andere website). De kosten voor een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van uw plan.

Kosten

Inzage omgevingsvergunning

Wilt u een aangevraagde of verleende (ontwerp of uitgebreide) omgevingsvergunning inzien? De gemeente publiceert alle aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen in het digitale Gemeenteblad op de website Overheid.nl (Deze link gaat naar een andere website). De bijhorende stukken kunt u op verzoek inzien door een mail sturen naar omgevingsloket@gemeentemaashorst.nl. Vermeld in uw e-mail het adres en het zaaknummer waarvan u de stukken wilt inzien.

Attenderingsservice omgevingsvergunningen

Wilt u op de hoogte blijven van de besluiten die in uw omgeving worden genomen? Meldt u dan aan voor de attenderingsservice van de Overheid. U krijgt dan automatisch een e-mail als er officiële publicaties zijn in uw eigen leefomgeving. U kunt zich hier aanmelden voor de e-mailservice (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?