Stookvergunning

U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht. Wilt u stoken, dan moet u hiervoor ontheffing aanvragen bij de gemeente Maashorst.

U moet een stookvergunning aanvragen voor bijvoorbeeld een kampvuur, paasvuur, vreugdevuur of het verbranden van groenafval op uw terrein. Vraag de vergunning minimaal 5 werkdagen voor de stookdatum aan. Het aanvragen van een stookvergunning kost geld. De gemeente toetst na de aanvraag of u in aanmerking komt voor een ontheffing.

De gemeente Maashorst geeft op basis van het stookbeleid in drie situaties ontheffing:

U hoeft géén ontheffing aan te vragen als u vuur maakt met kaarsen, fakkels, vuurkorven, terrashaarden of een barbecue. Het stoken van een vuurtje kan gezellig zijn, maar ook overlast geven. Stooktips vindt u op de website van Stookwijzer (Deze link gaat naar een andere website).

Bij langdurige droogte (fase 2) mag geen vuur worden gestookt. De actuele fase is te raadplegen via de website www.natuurbrandrisico.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Kosten

Prijs Stookvergunning
Product Prijs
Digitale aanvraag stookvergunning € 18,35
Aanvraag stookvergunning via post of e-mail € 22,90

Alternatieven voor het verbranden van snoeiafval

In plaats van verbranden kunt u ook snoeihout gratis afvoeren naar de Milieustraat.

Of maak van het snoeiafval een hoop met stammen en dikke takken onderop en dunnere takken bovenop. Dit kan de biodiversiteit in uw omgeving bevorderen. Vele dieren en planten profiteren ervan. Voor vogels en zoogdieren biedt een takkenhoop een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Amfibieën en reptielen vinden er een plek om te overwinteren. Verwerk echter geen aangetast of ziek snoeihout in een takkenhoop.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?