Stookvergunning

Je mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht. Wil je stoken, dan moet je hiervoor ontheffing aanvragen bij de gemeente Maashorst.

Je moet een stookvergunning aanvragen voor bijvoorbeeld een kampvuur, paasvuur, vreugdevuur of het verbranden van groenafval op jouw terrein. Vraag de vergunning minimaal 5 werkdagen voor de stookdatum aan. Het aanvragen van een stookvergunning kost geld. De gemeente toetst na de aanvraag of je in aanmerking komt voor een ontheffing.

De gemeente Maashorst geeft op basis van het stookbeleid in drie situaties ontheffing:

Je hoeft géén ontheffing aan te vragen als je vuur maakt met kaarsen, fakkels, vuurkorven, terrashaarden of een barbecue. Het stoken van een vuurtje kan gezellig zijn, maar ook overlast geven. Stooktips vind je op de website van Stookwijzer (Deze link gaat naar een andere website).

Bij langdurige droogte (fase 2) mag je geen vuur stoken. Check hiervoor de website www.natuurbrandrisico.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Kosten

Prijs Stookvergunning
Product Prijs
Digitale aanvraag stookvergunning € 18,35
Aanvraag stookvergunning via post of e-mail € 22,90

Alternatieven voor het verbranden van snoeiafval

In plaats van verbranden kun je snoeihout ook gratis afvoeren naar de Milieustraat.

Of maak van het snoeiafval een hoop met stammen en dikke takken onderop en dunnere takken bovenop. Dit kan de biodiversiteit in jouw omgeving bevorderen. Vele dieren en planten profiteren ervan. Voor vogels en zoogdieren biedt een takkenhoop een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Amfibieën en reptielen vinden er een plek om te overwinteren. Verwerk echter geen aangetast of ziek snoeihout in een takkenhoop.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?